Over ons

Onze firma, Starko carrosserie- en constructiebedrijf BV te Kollum, is een dynamisch familiebedrijf met een rijke vaktechnische traditie van meer dan negentig jaar. Na een start als wagenmakerij met een voortzetting in de carrosseriebouw, het nu jarenlang werkzaam op het terrein van las- en constructiewerk.

photo6Uiteenlopende staalconstructies

Voor uiteenlopende staalconstructies zoals kunstwerken in de weg- en waterbouw, dak- en wandbeplating, hekwerken, trappen en dergelijke kunt u een beroep doen op onze kennis en ervaring. Wij combineren moderne technieken met ambachtelijk vakmanschap.

Vakmensen

Goed opgeleide, op hun taken berekende vakmensen en een uitstekend geoutilleerde werkplaats staan borg voor producten van hoge kwaliteit.

Specialisten in maatwerk

We zijn specialisten in eenmalig maatwerk én in serieproducties voor constructiedoeleinden; de klant kan orders plaatsen voor zowel componenten als complete eindproducten.

Historie

oud4Starko sinds 1917…

Het bedrijf werd niet geheel vanuit het niets gestart. In het jaar 1917 nam grondlegger Jacob Starkenburg namelijk de reeds bestaande wagenmakerij van J. Stelma over. Hij vestigde zich toen aan de Voorstraat 12 te Kollum. Na zijn overlijden in 1945 kwam de zaak in handen van zijn zonen Jacob en Sjouke. De al begonnen omschakeling van wagenmakerij naar carrosseriebedrijf werd verder doorgezet, waarbij er van lieverlee ook andere constructiewerken werden uitgevoerd. In die jaren kreeg het bedrijf steeds meer bekendheid onder de naam “Starko”: Starkenburg Kollum.

oud5In het begin van de zestiger jaren werd een grotere werkplaats noodzakelijk. Na zo’n 35 jaar van intensief gebruik voldeed ook dit pand niet meer, en daarbij bleek tevens dat de locatie door de toenemende verkeersdrukte steeds minder geschikt werd. Deze feiten vormden de belangrijkste aanleiding voor de verhuizing naar het industrieterrein dat in de jaren 90 werd ingericht.

Al ruim vijftien jaar wordt het bedrijf nu geleid door Anko, de derde zoon van Sjouke; sinds 1998 is het gevestigd aan de Phaesmaweg 5 te Kollum.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neemt u gerust contact met ons op.

Vraag een offerte aan

DIRECT CONTACT?

Starko B.V.
Phaesmaweg 5, 9291 NB Kollum
Ga naar contactformulier

IN HET KORT

Voor uiteenlopende staalconstructies, in Friesland en de rest van het land, zoals kunstwerken in de weg- en waterbouw, dak- en wandbeplating, hekwerken, trappen en dergelijke kunt u een beroep doen op onze kennis en ervaring.

Meer over ons

KWALITEIT

Voor uiteenlopende staalconstructies zoals kunstwerken in de weg- en waterbouw, dak- en wandbeplating, hekwerken.

web_about